Jabolka

 • Pinova

Zori konec septembra. Je srednje debel in do 70 odstotkov pokrit s cinober rdečo barvo. Sorta je zelo dobrih tehnoloških in pomoloških lastnosti. Je odličnega sladko kislega okusa. Uporaben do januarja.

Pinova

 • Idared

Obiramo oktobra. Plod je srednje debel do debel. Meso je belkasto, sočno, čvrsto, krhko, prijetnega kiselkastega okusa, brez posebne arome. Kot zelo trpežna sorta je primerna za svežo uporabo. Uporaben je od decembra do konca julija.

Idared

 • Elstar

Plod je srednje debel rahlo hrapav, lahko tudi mrežast. Obiramo v začetku septembra. Je sočen, prijetnega kislo-sladkega okusa, z nežno aromo. kot visoko kvalitetna jesenska sorta ima harmonično razmerje med kislinami in sladkorji. Primeren je za svežo uporabo. Uporaben je od septembra do oktobra.

Elstar

 • Delbard Jubile

Obiramo konec septembra ali v začetku oktobra. Plod je zelo privlačen in okusen. Meso je rumenkasto in čvrsto. Je sočen, drobno zrnat, sladko-kisel do sladek in zelo aromatičen. Uporaben je do februarja.

Delbard jubile

 • Jonagold

Zori konec septembra. Meso ima rumenkasto, sočno, fine konsistence, prijetnega sladko-kiselkastega okusa s srednje s srednje izraženo aromo. Sodi med visoko kvalitetne namizne sorte. V skladišču dobi močno voščeno prevleko. Uporaben je od obiranja do konec novembra ali decembra.

Jonagold

 • Pilot

Obiramo sredi septembra. Plod je rahlo hrapav, rumeno oranžne barve, do 50% prekrit z rdečo krovno barvo. Zaradi dobrih skladiščnih sposobnosti, lahko dopolnjuje sorto Idared. Uporaben od februarja do maja.

Pilot

 • Arlet

Zori konec septembra. Plod je droben do srednje debel. Meso je rumeno. Po obiranju e čvrsto, kasneje se zmehča. Je sočen, z milo aromo in sladko-kiselkastega okusa. V skladišču, ko je užitno zrel, dobi voščeno prevleko. Uporaben je od novembra do februarja.

Arlet

 • Red Jonatan

Obiramo sredi septembra. Meso je belo, čvrsto, sočno, drobnozrnato, skladnega sladko-kislega okusa, s prijetno aromo. Za otiske in prevoz ni občutljiv. Primeren je za svežo uporabo. Ob predolgem skladiščenju postane meso pegasto in rjavo. Uporaben je od septembra do novembra.

Red jonatan

 • Gloster

Obiramo na začetku oktobra. Plodovi so debeli, stožčaste oblike. Barva kože je rumeno rdeča, do vijoličasta. Meso je zelenkasto, rumeno, belo, drobnozrnato in sočno. Okus je kislo sladek z izrazito aromo. Zelo debeli plodovi zdržijo manj časa. Uporaben od novembra do marca.

Gloster

 • Rubinet

Obiramo sredi septembra. Je križanec koksoranžne renete in zlatega delišesa. Plod je srednje debel, zelo sočen in aromatičen. Meso je rumenkasto in čvrsto. Odlikujejo ga izredno visoka vsebnost sladkorja in kisline. Je odlična pozno jesenska sorta. V dobrih kleteh zdrži do januarja.

Rubinet

 • Zlati delišes

Zori konec septembra. Je srednje debel in stožčaste oblike. Meso sočno, sladkega okusa, z blago kislino in aromatično. Uporaben je od oktobra do januarja. V presuhi shrambi se koža hitro naguba.

Zlati delišes

 • Gala

Je droben do srednje debel, zori v začetku septembra. Meso je rumenkasto, drobnozrnato, hrustljavo in zelo čvrsto, sočno, aromatično ter bolj sladko. Uporaben je od septembra do novembra.

Gala

 • Boskopski kosmač

Je čvrst, grobo zrnat. Ko postane užitno zrel, je sočen, prijetnega kiselkastega okusa, s fino aromo. Sodi med visoko kvalitetne sorte. Za otiske in prevoze ni občutljiv. Uporaben je od novembra do januarja, v dobrih in vlažnih kleteh do februarja.

Boskopski kosmač

 • Carjevič

Plod je droben do srednje debel, v skladišču pa nastane še voščena prevleka. Obiramo konec septembra. Je sočen, drobno zrnat, zelo topen, sladko-kiselkast. Občutljiv je za otiske. Uporaben je od novembra do pomladi.

Carjevič

 • Beli belfler

Plod je srednje debel, po obliki rahlo stožčast. Zori konec septembra. Je sočen, aromatičen, zelo prijetnega, odličnega, sladko-kislega okusa. Sodi med najokusnejše sorte. Uporaben je od novembra do februarja.

Beli belfler

 • Mutsu

Zori sredi oktobra. Plodovi so srednje debeli do debeli. Je sladko kisel, z rumenim mesom. Kožica je zelena in v skladišču porumeni. Uporaben od februarja do maja.

 • Summerred

Plodovi so podolgovati, rumeno rdeči. Meso je belo, sočno, čvrsto, kiselkastega okusa in prijetne arome. Uporabne od konca avgusta do začetka oktobra.