Hruške

    • Viljamovka

Zori sredi avgusta. Je zelenkasto rumena. Meso je belkasto, fine strukture, zelo sočno, topno sladko s primerno kislino in značilno muškatno aromo. Kot namizna sorta primerna za sušenje v krhlje in predelavo v žganje. Uporabna je v septembru.

Viljamovka

 

    • Konferans

Obiramo konec septembra. Meso je belo rumenkasto, lahko tudi oranžno, topno, sočno, prijetno sladkega okusa in dišeče. Uporabna je od septembra do oktobra.

Konferans

 

    • Kleržo

Obiramo v začetku septembra, Je srednje debela, rjavkasto zelena, z rahlo rdečo barvo. Meso je belo topno v ustih, sočno in kislo sladkega okusa. Uporabna je od septembra do oktobra.

Kleržo

 

    • Concorde

Obiramo konce septembra, osnovna barva je rumeno zelena z rdečim nadihom. Meso je krem bele barve, topno, sočno. Izredno okusno kislo sladko in aromatično. Uporabna od oktobra do decembra.

Concorde

 

    • Pariška grofica

Zori konec oktobra. Je zelene barve. Meso je belo, topno, sočno, sladko-kiselkastega okusa. V dobrih kleteh zdrži do januarja.

Pariška grofica

 

    • Pakhams

Obiramo konec septembra. Kožica je tanka, gladka, svetlo zelena. Meso je belo, fine strukture, sočno, topno. Je sladko kiselkastega okusa in aromatično. Uporabno od novembra do januarja.

Pakhams